• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • color1 color
  • color2 color
  • color3 color
BICARA PENTADBIR
Pengetua Sekolah PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 22 January 2017 00:00


PERUTUSAN PENGETUABismillahirrahmaanirrahim,

Assalaamualaikum warahmatullaahiwabarakatuh dan salam sejahtera.

Syukur Alhamdulillah kehadrat Allah (SWT) kerana dengan limpah rahmat dan kurnianya dapat saya menyampaikan sepatah dua kata dalam ruangan laman sesawang sekolah ini. Terlebih dahulu saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada Jawatankuasa ICT kerana telah berjaya membina laman maya untuk sekolah ini. Pada kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat melayari Laman Sesawang Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar. Dengan adanya Laman Sesawang ini, diharapkan dapat memberi maklumat serta infomasi berguna kepada yang melayarinya tentang visi dan misi serta segala aktiviti sekolah  yang telah, sedang dan akan dilaksanakan di sini. Seterusnya saya ingin menyatakan bahawa ada empat pendekatan yang menjadi hala tuju SMS Tuanku Jaafar, iaitu Kecemerlangan Akademik, Kecemerlangan kokurikulum, Pembangunan sahsiah dan pembangunan EQ. Sehubungan dengan ini semua pihak termasuk warga pendidik, Staf, para pelajar serta PIBG Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar  berganding bahu di dalam menjayakan hala tuju sekolah ini.

Sebelum mengakhiri kata-kata ini, ucapan penghargaan dan terima kasih kepada tuan-tuan dan puan-puan yang sudi melayari Laman Sesawang Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar.

Semoga tuan/ puan mendapat maklumat daripada paparan laman sesawang.  Akhir kata ucapan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam merialisasikan laman sesawang ini. Semoga Allah (SWT) memberkati usaha murni ini.

Terima Kasih.


Hjh. Aini Binti Mj Jadi

Pengetua,

SM Sains Tuanku Jaafar.

Last Updated on Monday, 13 February 2017 04:31
 
GKMP Teknik & Vokasional PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 April 2012 03:53

GKMP Teknik & Vokasional

 
GKMP Sains & Matematik PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 April 2012 03:52

GKMP Sains & Matematik

 
GKMP Kemanusiaan PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 April 2012 03:51

GKMP Kemanusiaan

 
GKMP Bahasa PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 April 2012 03:50

GKMP Bahasa

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2

Pengumuman

   PENGUMUMAN1.Permohonan Pengambilan Pelajar Tingkatan 1 2018 ke SBP akan mula dibuka mulai 16 Oktober - 19 November 2017. Ibu bapa yang berminat untuk memohon boleh layari laman sesawang KPM di https://moe.gov.my. Pelajar-pelajar akan menjalani sesi UJIAN KEMASUKAN SEKOLAH BERASRAMA PENUH (UKSBP) pada 11-15 Disember 2017, secara atas talian di pusat-pusat Ujian yang akan dimaklumkan nanti. Tahun ini adalah merupakan tahun pertama SBP mengadakan sesi UKSBP sebagai satu prasyarat untuk berada di dalam Sistem SBP. Sekian harap maklum dan mohon dipanjangkan kepada semua kenalan dan sanak saundar. Terima kasih
.


Video

Peperiksaan PT3 2017

Peperiksaan SPM 2017

Who's Online

We have 27 guests online